Rijnsburgse Boys pakt tegen AFC het tweede punt van 2018

Rijnsburg-speler Hidde Prijs in duel met AFC'er Raily Ignacio
Rijnsburg-speler Hidde Prijs in duel met AFC'er Raily Ignacio © Orange Pictures
RIJNSBURG - Na drie achtereenvolgende nederlagen heeft Rijnsburgse Boys in de tweede divisie eindelijk weer eens een punt kunnen pakken. De 'uien', die voor de winterstop een uitstekende reeks neerzetten en nog op de tweede plaats stonden, speelden zaterdagmiddag gelijk tegen laagvlieger AFC: 1-1.
De Rijnsburgse resultaten na het winterreces vallen vooralsnog erg tegen. In het eerste duel van het nieuwe kalenderjaar werd er nog een punt gepakt tegen Koninklijke HFC, maar daarna volgden louter verliespartijen tegen HHC Hardenberg (1-6), VVSB (3-1) en Kozakken Boys (0-2).
Tegen AFC werden de supporters van Rijnsburgse Boys, die voor een deel per boot naar Amsterdam waren gekomen, nauwelijks vermaakt. De thuisploeg was de bovenliggende partij en creëerde ook de grootste kansen. Het vizier stond alleen niet op scherp.

Late openingstreffer

In de tweede helft liet Rijnsburg wat meer zien en dat resulteerde tien minuten voor het einde in de 0-1. Joel Tillema opende in de tachtigste minuut de score. De voorsprong kon echter niet lang verdedigd worden. Nog geen vijf minuten later zorgde Malcolm Esajes voor de Amsterdamse gelijkmaker: 1-1.
Scoreverloop AFC - Rijnsburgse Boys 1-1 (0-0): 0-1 Tillema, 1-1 Esajas