Baby Eliz werd geboren op de A13: 'Nu stoppen, ik voel haar!'

DELFT - Baby Eliz had zaterdag zoveel haast om geboren te worden, dat ze niet kon wachten tot het ziekenhuis. Haar ouders Abora en Soner Inal waren onderweg vanuit hun huis in het Haagse Ypenburg, maar kwamen niet verder dan de A13 bij Overschie. 'Ze riep: Nu stoppen, ik voel haar!' vertelt de trotse vader.
De weeën van moeder Abora kwamen zaterdagmiddag om de vijf minuten, dus vertrokken ze naar het ziekenhuis. De bevalling stond gepland in Rotterdam. Maar plotseling kwamen de weeën steeds sneller. Er bleek geen tijd meer te zijn om de andere drie dochters eerst naar oma te brengen.
Soner belde 112, dat hij en zijn bevallende vrouw hulp nodig hadden op de A13 tussen Delft en Rotterdam. 'We reden net door de 80 kilometer-zone bij Rotterdam, toen ze riep dat ik moest stoppen omdat ze haar voelde. Dus heb ik de auto op de vluchtstrook gezet, met 112 nog aan de lijn', vertelt Soner over het avontuur.

Eén keer persen

Soner hing de telefoon op om zijn vrouw bij te staan. 'Het hoofdje kwam al naar buiten. Ze heeft één keer geperst en toen was Eliz al geboren. Ik heb toen snel een jas over haar heen gedaan.' Hoe hij wist wat hij moest doen? 'Ik heb al drie dochters en ben bij alle bevallingen geweest, dus ik heb teruggedacht aan die momenten.'
Eliz is uiteindelijk om 14.38 uur ter wereld gekomen. Gewicht: 3100 gram. Moeder en dochter zijn in goede gezondheid, maar zijn nog wel door uit voorzorg opgeroepen ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht.

Cadeau

Rijkswaterstaat speelt met het idee om de baby het hectometerpaaltje cadeau te doen ter hoogte waarvan ze is geboren, getuige een tweet van de dienst.