Ad Melkert voorzitter van RvC ADO Den Haag

DEN HAAG - Ad Melkert (62) gaat aan de slag bij ADO Den Haag als voorzitter van de Raad van Commissarissen. De voormalig minister van Sociale Zaken en PvdA-politicus is zaterdagavond gepresenteerd tijdens een persconferentie bij de Haagse club.
Behalve Melkert neemt ook oud-clubvoorzitter John van Ringelenstein (61), die ADO in 1994 nog redde van de ondergang, zitting in de RvC. Ze krijgen gezelschap van de Chinezen John Yan (46) en Felix Wu (42).
Met de komst van Melkert en Van Ringelenstein treden de tijdelijke voorzitter Ben Knüppe en Job van der Have terug uit de RvC. De laatste zetel moet nog worden gevuld, die is bestemd voor een lid van de HFC ADO Den Haag, formeel de licentiehouder van de club.

Rust terug

Het rommelde de afgelopen jaren stevig bij ADO op bestuurlijk vlak. Eind 2016 werd de Chinese eigenaar Hui Wang door de Ondernemingskamer in Amsterdam geschorst als voorzitter van de RvC en vervangen door Knüppe. Hij bracht de rust terug en draagt zijn functie nu over aan Melkert.
'De redenen waarom wij hier waren, zijn opgelost. De financiën zijn op orde. Met het verleden is afgerekend en we hebben een voorschot genomen op de toekomst. De aandeelhouder wil daar ook mee doorgaan', verklaart Knüppe.

'Commitment'

'De rust is wedergekeerd in de bestuurskamer bij de commissarissen. We hebben de relatie met de Chinese eigenaar op evenwichtige wijze hersteld en er is een meerjaren commitment om van ADO Den Haag weer een structureel goed presterende voetbalclub te maken.'
Melkert, die de voorbije jaren diverse diplomatieke functies vervulde, heeft onder meer als opdracht gekregen om een constructieve relatie met de Chinezen te waarborgen. 'Het is voor mij als fervent voetballiefhebber een enorme eer om deze kans te krijgen. Zo'n grote club, waar al zoveel is gebeurd, en die gelukkig op dit moment ook in een goede flow zit. Maar er is nog veel meer mogelijk', aldus de oud-politicus.