Korfbal League: TOP en Fortuna winnen wéér, Avanti incasseert forse nederlaag

TOP-speler Mick Snel steekt een duim op na zijn 1000ste doelpunt in de Korfbal League.
TOP-speler Mick Snel steekt een duim op na zijn 1000ste doelpunt in de Korfbal League. © Orange Pictures
REGIO - De korfballers van TOP/Solar Compleet en Fortuna/Delta hebben in de Korfbal League opnieuw de volle mep gepakt. In het Friese Gorredijk was het Sassenheimse TOP zaterdagavond met 24-25 te sterk voor LDODK. Fortuna/Delta versloeg voor eigen publiek DOS '46 met 25-21.
Vorig seizoen eindigde LDODK -­ TOP in 23-­23 en ook de editie van dit jaar was spannend én vermakelijk. TOP won uiteindelijk door in twee zwakke fases van LDODK toe te slaan. Door de winst staat TOP nu steviger op de tweede plek in de Korfbal League. Het gat met nummer drie Blauw-Wit bedraagt vier punten.

De winst van TOP op LDODK is niet alleen voor hen zelf gunstig. Ook Fortuna profiteert daarvan. Zelf boekte de ploeg uit Delft een redelijke eenvoudige overwining op DOS '46. De achterstand op LDODK, de nummer vier van de competitie, is daarmee verkleind tot één punt, waardoor Fortuna zicht houdt op de play-offs.

Verloren seizoen

Avanti beleeft in de Korfbal League een verloren seizoen. Voor de veertiende keer op rij slaagden de Pijnackenaren er niet in een overwinning te boeken. Tegen Blauw-Wit liep Avanti tegen een forse 30-12 nederlaag aan.