Derde divisie: Quick klopt koploper, Westlandia en HBS gaan onderuit

REGIO - Quick heeft in de derde divisie voor een kleine verrassing gezorgd door UNA te verslaan. De promovendus gaf de lijstaanvoerder van de competitie zondagmiddag met 1-3 klop. Westlandia en HBS kenden een minder succesvol weekend. Zij gingen beiden onderuit.
UNA begon sterk aan de wedstrijd, maar Quick wist de openingsfase te overleven. Net toen Quick beter in het spel wist te komen, sloeg UNA met een doelpunt toe. Toch werden de rollen nog voor de rust omgedraaid. Nadat Rachid Bouyaouzan voor de gelijkmaker had getekend, sloeg kort daarna ook Roderick Meinema toe. Hij bekroonde een sterke fase van Quick met de 1-2 voorsprong.
Met nog tien minuten te spelen en de voorsprong voor Quick ging UNA steeds meer aandringen. Het speelde vol op de aanval, maar de Haagse verdediging hield stand. Via de counter deelde Quick via Frank van der Heiden uiteindelijk vlak voor tijd de genadeklap uit.

Nederlagen

Op bezoek in Cuijk verloor Westlandia van de plaatselijke voetbalclub. Via een strafschop kwam de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong. De 2-0 viel nog voor het uur. Een kwartier voor tijd tekende Remon van Bochoven voor de aansluitingstreffer, maar Westlandia slaagde er niet in dichter bij JVC Cuijk te komen: 2-1.
HBS ging thuis onderuit tegen ADO '20. De bezoekers uit Heemskerk wisten op slag van rust de leiding te nemen. Bijna de gehele tweede helft moesten ze het doen met een man minder, maar HBS wist niet van de man-meer-situatie te profiteren.
Scoreverloop UNA - Quick 1-3 (1-2): 1-0 Van de Gevel, 1-1 Bouyaouzan, 1-2 Meinema, 1-3 Van der Heiden
Scoreverloop JVC Cuijk - Westlandia 2-1 (1-0): 1-0 Visser (strafschop), 2-0 Grotenhuis, 2-1 Van Bochoven (strafschop)
Scoreverloop HBS - ADO '20 1-0 (1-0): 1-0 n.n.b.