Geen Transaviavluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport vanwege staking

Vliegtuig Transavia op Rotterdam/The Hague Airport
Transavia is een van de grootgebruikers van Rotterdam/The Hague Airport
DEN HAAG - Slecht nieuws voor reizigers die zondagnacht en maandagochtend met Transavia willen vertrekken vanaf Rotterdam The Hague Airport. De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) heeft zondag aangekondigd dat de piloten van Transavia het werk neerleggen van 1 minuut na middernacht tot maandag 12.00 uur.
Dat geldt niet alleen voor de vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport, maar ook vanaf Schiphol en Eindhoven Airport. Omdat het in een deel van Nederland krokusvakantie is, heeft de staking gevolgen voor passagiers naar vakantiebestemmingen. Volgens de VNV vertrekken dertig geplande vluchten niet of met vertraging, waarvan 19 op Schiphol, zes vanuit Eindhoven en vijf vanuit Rotterdam.
De pilotenvakbond ligt al maanden in de clinch met Transavia over een nieuwe cao. Volgens VNV is het ziekteverzuim onder Transaviavliegers hoog. Het eist daarom 'structurele verbeteringen op het gebied van loon, winstdelingsregeling en roosterstabiliteit'. Het management van Transavia liet een laatste ultimatum van de VNV zaterdagmiddag voorbijgaan, nadat het tevergeefs een tegenbod had gedaan.