Demonstratie tegen politiegeweld na dood Haagse Paul Selier

DEN HAAG - Op het Malieveld in Den Haag zijn enkele tientallen mensen samengekomen om te demonstreren tegen politiegeweld. Aanleiding van de actie is het overlijden van de 39-jarige Haagse autohandelaar Paul Selier die begin deze maand na zijn arrestatie in Waddinxveen stierf.

Vlak na de arrestatie publiceerde Omroep West beelden waarop te zien was dat de arrestant enkele malen door de politie werd geslagen toen hij op de grond lag. De doodsoorzaak van de man is nog niet bekend.

Volgens het Openbaar Ministerie was Selier verward. Onderzoek naar zijn bloed moet uitwijzen of zijn verwardheid drugs- of medicijngerelateerd was.

Vreedzaam

De actie was, in de bewoording van de demonstranten, gericht tegen 'buitensporig politiegeweld'. Op voorhand maakte de organisatie duidelijk dat het om een vreedzame actie ging.

'We hebben niets tegen de politie. Maar intern moet een selectie worden gemaakt van agenten die geen haantjesgedrag vertonen en niet zomaar iemand doodslaan', aldus een van de sprekers. De demonstratie duurde ongeveer een uur.

Meer over dit onderwerp:
DEMONSTRATIE POLITIEGEWELD MALIEVELD
Deel dit artikel: