Getuigen gezocht van woningoverval Beethovenlaan Leiden

LEIDEN - Een 66-jarige man uit Leiden is het slachtoffer geworden van een woningoverval. Twee overvallers dringen zijn huis binnen en nemen zo’n drie kwartier de tijd om het huis te doorzoeken. Later op de avond wordt er geld opgenomen met de bankpas van de man. De politie is dringend op zoek naar getuigen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 20 februari. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op maandagavond 22 januari rond 19.30 uur wordt er bij de woning van het slachtoffer aangebeld. Niet bij de afgesloten centrale ingang, maar direct bij de voordeur. De bewoner doet nietsvermoedend open en wordt meteen in zijn gezicht geslagen. Hij valt op de grond en raakt bewusteloos.
Het volgende moment dat hij zich herinnert is dat hij door twee mannen naar de woonkamer wordt getild en op de bank wordt neergezet. Tijdens de overval moet het slachtoffer continu op de bank blijven zitten. Daar ligt een mes dat kennelijk van de overvallers is, maar ze bedreigen hem er niet mee.

Vastgebonden

De twee mannen doorzoeken zijn hele huis en vertrekken uiteindelijk met een paar mobiele telefoons, wat gouden sieraden en een portemonnee met wat contant geld en pinpassen. Voordat ze vertrekken binden ze het slachtoffer vast. Die blijft achter met een enorme schrik in zijn lijf en met een verwonding aan zijn lip en pijn in zijn borst en schouders.
Om 23.13 uur die avond is er met zijn bankpassen gepind bij de ING automaat aan de Haarlemmerstraat in Leiden. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de camerabeelden van die transactie, maar de politie is wel alvast op zoek naar getuigen die die maandagavond 22 januari bij de automaat verdachte personen hebben gezien.

Signalement overvallers

Er is niet heel veel bekend over de twee overvallers. Ze waren in ieder geval nog vrij jong, slank en waarschijnlijk licht getint. Hun gezichten waren grotendeels bedekt en ze droegen donkere kleding.
De politie is ook op zoek naar getuigen van de overval zelf aan de Beethovenlaan op maandag 22 januari tussen ongeveer 19.30 en 20.15 uur ‘s avonds. Heeft u daar verdachte personen gezien? Stond er misschien iemand op de uitkijk? Of is u in de periode voor de overval al iets opgevallen rond de flat?

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Tip de politie via Whatsapp: 06-17214856
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem