Haagse wethouder Baldewsingh: ‘Den Haag is niet alleen van Nederlanders’

DEN HAAG - Den Haag is niet langer alleen van de Nederlanders maar ook van mensen met een andere etnische achtergrond. 'Daar moeten Nederlanders eindelijk maar eens aan wennen.' Dat zegt vertrekkend PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh in een afscheidsinterview met Omroep West. De wethouder verlaat na de gemeenteraadsverkiezingen het Haagse, lokale bestuur.

Rabin Baldewsingh vertrekt na acht jaar raadslid en twaalf jaar wethouder te zijn geweest in Den Haag. Een interne lijsttrekkersverkiezing verloor hij van partijgenoot Martijn Balster en daarop besloot hij de lokale politiek te verlaten. 'Ik ben niet verbitterd maar wel teleurgesteld', zei hij daarover.

De PvdA-wethouder kwam als dertienjarige jongen vanuit Suriname naar Nederland. Eerst woonde hij in Leiden en later verhuisde hij naar Den Haag. Hij heeft een uitgesproken mening over de multiculturele samenleving. Die vormt volgens hem geen probleem maar wordt door de politiek geproblematiseerd.

Bekijk hier wat Rabin Baldewsingh zegt over mensen die in Nederland komen wonen. Baldewsingh: 'Zij blijven heimwee houden naar het land van herkomst':

Ondanks zijn teleurstelling over de verloren lijsttrekkersstrijd blijft hij trouw aan de PvdA, zegt Rabin Baldewsingh.

De vertrekkend wethouder weet nog niet wat hij na de verkiezingen gaat doen. Ik heb nog geen ijzers in het vuur', zegt Baldewsingh. Maar missen gaat hij zijn werk wel.