Grote zorgen om vermiste Orlando (17): Politie flyert in Ypenburg

© Politie Rotterdam
DEN HAAG - De politie is een groot onderzoek gestart naar de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam. Hij is het laatst gezien op de Böttgerwater in de wijk Ypenburg in Den Haag. Zondagavond wordt er in de wijk geflyerd door de politie en worden bewoners aangesproken of ze vorige week zondag iets gezien hebben.
De jongen had een afspraak via de datingsite Grindr met een man. Die heeft tegen de politie gezegd dat hij Orlando vorige week zondag na zijn ontmoeting afgezet heeft in Ypenburg. De politie heeft op de Böttgerwater een buurtonderzoek gehouden. Ook zijn camerabeelden in de wijk Ypenburg bekeken, maar zonder resultaat.
Volgens de man zou Orlando vanuit Ypenburg richting Rotterdam vertrekken. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Uit onderzoek blijkt dat er na zondag 18 februari geen activiteit meer is geweest op Orlando's bankrekening en telefoon. De politie houdt er daarom rekening mee dat Orlando iets is overkomen..

Regelmatig afspraken via datingsites

Schoolvrienden van Orlando hebben afgelopen vrijdag in Rotterdam geflyerd, Orlando maakt regelmatig afspraken via sites en apps. Vrienden en familie geven echter aan dat hij na deze afspraken nooit wegblijft. Ook mist hij nooit school- of werkverplichtingen.
De politie is dringend op zoek naar getuigen die Orlando zondag 18 februari of later hebben gezien of die meer kunnen vertellen over Orlando's mogelijke verblijfplaats. Voor zijn vermissing droeg hij een blauwe regenjas, een bordeauxrode broek en een gele haarband. Verder gebruikt hij blauwe contactlenzen.