Brandweer zoekt in het water naar vermiste Orlando in Haagse wijk Ypenburg

DEN HAAG - De politie zoekt maandagmiddag in het water bij de Haagse straat Böttgerwater in de wijk Ypenburg naar de vermiste zeventienjarige Orlando Boldewijn.

UPDATE: De politie heeft het lichaam van de vermiste Orlando gevonden tijdens de zoektocht.

'In de zoektocht naar #Orlando gaan duikers zo direct het ijskoude water in aan de #Böttgerwater in #DenHaag. Hou de aandacht voor zijn vermissing in stand en deel dit bericht!', twitterde de politie.

Volgens onze verslaggever Sander Knura zijn duikers van de brandweer het water nog niet ingegaan. 'Ze lijken zich te concentreren op een eilandje in het water. Op de bootjes wordt vermoedelijk gebruik gemaakt van sonarapparatuur', aldus Knura.

De jongen verdween een week geleden, op 18 februari, na een afspraak in Den Haag. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen, ook zijn mobiele telefoon is niet meer gebruikt. Daardoor houdt de politie er rekening mee dat Orlando iets is overkomen.

Niet thuis na afspraak via dating-app

Hij had een afspraak via een dating-app en kwam daarna niet meer thuis. De politie heeft de man gesproken met wie Boldewijn had afgesproken en die gaf aan dat hij Boldewijn na hun ontmoeting heeft afgezet op de Böttgerwater in de wijk Ypenburg in Den Haag. Daarom zoeken duikers op die locatie. Volgens de man met wie de jongen een ontmoeting had, zou Boldewijn vanaf Ypenburg richting Rotterdam vertrekken. Sindsdien ontbreekt elk spoor.

Orlando maakte geregeld afspraken via sites en apps. Vrienden en familie lieten weten dat hij na deze afspraken nooit wegbleef. Ook miste hij nooit school- of werkverplichtingen. Over zijn vermissing zijn bij de politie enkele tientallen tips binnengekomen.

LEES OOK: Grote zorgen om vermiste Orlando (17): Politie flyert in Ypenburg

Meer over dit onderwerp:
VERMIST ORLANDO
Deel dit artikel: