NIDA 070: 'Wij trekken ook kiezers van PvdA, GroenLinks en D66'

© Pieter Kuipers, Omroep West
DEN HAAG - De politieke partij NIDA 070 die voor het eerst meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag verwacht niet alleen kiezers te trekken onder moslims. De partij richt zich ook op teleurgestelde kiezers van PvdA, GroenLinks en D66. Woensdagavond trapt NIDA de verkiezingscampagne voor Den Haag af.
NIDA zat de afgelopen vier jaar al met drie zetels in de gemeenteraad van Rotterdam. Tijdens de verkiezingen op 21 maart probeert de partij ook voet aan de grond te krijgen in Den Haag.
NIDA-lijsttrekker Cemil Yilmaz vertelt welke kiezers hij denkt te trekken.
NIDA-lijsttrekker Cemil Yilmaz richt zich op teleurgestelde kiezer
Op dit moment zitten er al twee moslimpartijen in de Haagse gemeenteraad, de Partij voor de Eenheid (PvdE, 1 zetel) en de Islam Democraten (ID, twee zetels). De nieuwkomer NIDA verschilt van deze partijen, vindt lijsttrekker Yilmaz.
NIDA-lijsttrekker: 'Wij eten elkaars zetels niet op'
Uit onderzoek van EtnoBarometer blijkt dat NIDA in Den Haag geen zetels zou krijgen. Het onderzoek is gedaan onder Turken en Marokkanen. Dat zijn groepen die vaak lastig te peilen zijn. De Partij van de Eenheid zou volgens het onderzoek een zetel krijgen en de Islam Democraten geen zetel. Onderzoeksbureau I&O Research deed half februari ook een opiniepeiling. Uit dat onderzoek kwam een vergelijkbare uitslag. NIDA en de PvdE zouden geen zetels krijgen en de ID een.