Politie zoekt vissers en plaatst billboards in zaak Orlando

Politie plaatst billboards in onderzoek naar dood Orlando Boldewijn
Politie plaatst billboards in onderzoek naar dood Orlando Boldewijn © Regio15
DEN HAAG - De politie is op zoek naar mensen die gevist of gevaren hebben rond het tijdstip dat Orlando Boldewijn werd vermist tot het moment dat zijn lichaam werd gevonden in het Böttgerwater in de wijk Ypenburg. Door meerdere billboards te plaatsen in die omgeving hoopt de politie meer getuigen te kunnen spreken.
Op het bord staat dat de politie graag wil weten wat er met tiener gebeurd is. Volgens hen zijn tips en getuigen van groot belang. Ook wordt benadrukt dat de kleinste details voor het onderzoek relevant kunnen zijn. 'Laat het ons weten wanneer u informatie heeft!', aldus de politie.
De Rotterdamse Orlando verdween op 18 februari, nadat hij in Den Haag een afspraak had gehad via een dating-app. Afgelopen zondagavond sloeg de politie alarm omdat er rekening mee werd gehouden dat de jongen iets was overkomen.

Meld Misdaad Anoniem

Na een melding via Meld Misdaad Anoniem werd maandagavond door duikers gericht gezocht in het water aan de Böttgerwater in de Haagse wijk Ypenburg. Daar werd het lichaam van Orlando aangetroffen.
De man met wie Orlando een afspraak had, vertelde de politie dat hij de jongen na hun ontmoeting had afgezet bij het Böttgerwater. De politie zegt de man waarmee Orlando een afspraak had niet als verdachte te zien, maar als getuige.
LEES OOK: