West Wekker: Restaurants ontruimd vanwege brand en einde van broodjeszaak Dopmeijer

© Regio15
DEN HAAG - Goedemorgen! Bezoekers van vier Haagse restaurants moesten gisteravond plotseling hun diner onderbreken vanwege een brand. En Delft heeft er vanaf zondag een nieuw museum bij. Dit en meer lees je in de West Wekker van dinsdag 6 maart.
1. Vier restaurants tijdelijk ontruimd vanwege brand
Vier restaurants aan de Scheveningse Dr. Lelykade zijn gisteravond tijdelijk ontruimd geweest vanwege een brand. Volgens de brandweer woedde het vuur op het dak tussen twee restaurants, waaronder het Turkse restaurant Liman. Bij de brand is niemand gewond geraakt.
2. Gewonde bij steekpartij in Den Haag
Bij een steekincident op de Fugastraat in Den Haag is gisteravond iemand gewond geraakt. Er is een verdachte aangehouden.
3. Madame de Berry opent museum in Delft
Delft heeft er vanaf zondag een bijzonder museum bij. De oprichter van Mojo Concerts, Berry Visser, heeft van zijn woonhuis een museum annex theater gemaakt.
Dinsdag om 8.10 uur is Visser te horen in het programma Muijs in de Morgen op Radio West.  
4. Afscheid van de 'Koeietiet': broodjeszaak Dopmeijer sluit eind april haar deuren
Na 108 jaar verdwijnt een begrip uit de Haagse regio: de broodjeszaak van John en Allie Dopmeijer aan de Rijswijkseweg sluit in april haar deuren. Zo komt er een einde aan de beroemde broodjes, zoals hun eigen broodje bal en uierboord (in de volksmond: 'Koeietiet').
5. Gebouw voormalige Amerikaanse ambassade weer in Haagse handen
Sinds een maand is de Amerikaanse ambassade niet meer te vinden aan het Lange Voorhout in Den Haag, maar gevestigd in Wassenaar. Wat er gaat gebeuren met het leegstaande gebouw aan het Lange Voorhout is nog niet bekend, maar gisteren werd het pand wel weer officieel overgedragen aan de gemeente Den Haag.
Weer: Overwegend bewolkt met in de middag plaatselijk wat lichte regen. Het wordt zo'n 10 graden.
Vanavond op TV West: Team West
Elke dinsdag kunt u misdrijven oplossen met Kirsten van Dissel: in het opsporingsprogramma Team West vraagt de politie-eenheid Den Haag uw hulp. Met beelden van de 'plaats delict', reconstructies, (compositie-)foto's en bewakingsbeelden om het misdrijf in kaart te brengen. Het programma leidt dankzij de hulp van kijkers vaak tot resultaat.
In deze aflevering aandacht voor:
  • Een auto-inbraak in Voorburg, waarbij een wordt portemonnee gestolen. Met de pinpas die daarin zit, is vervolgens meerdere keren contactloos betaald. Er is duidelijk beeld van de verdachte.
  • Het filiaal van Blokker aan de Weimarstraat in Den Haag dat het doelwit was van een overvaller. Hij ging netjes in de rij bij de kassa staan en wachtte op zijn beurt. Uiteindelijk vertrok hij zonder buit.
  • De nog niet opgeloste overval op de Blokker aan de Grote Marktstraat in Den Haag.
  • De vermiste Jeroen de Wit uit Leimuiden. De politie is dringend op zoek naar hem. Op 18 februari is er voor het laatst contact met hem geweest en sindsdien ontbreekt elk spoor van de 30-jarige man.
  • Team West zelf. Wat draagt dit programma nu eigenlijk bij aan het oplossen van zaken? Die vraag heeft recherchekundige Patrick gesteld en beantwoord in zijn afstudeeronderzoek. We zetten de resultaten op een rijtje.