Gebruikte kinderfietsen gezocht voor Ecoware

DEN HAAG - Ecoware uit Zoetermeer zoekt kinderfietsen om op te knappen. En daar kan jij misschien mee helpen!

Ecoware is een stichting en leerwerkbedrijf die jongeren tot 18 jaar, jongeren va 18 tot en met 27 jaar en ook ouderen, ouder dan 27 jaar, deel laten nemen aan het arbeidsproces. Er wordt gekeken naar hun kwaliteiten en kansen en stelt de mensen daar centraal. Ze bieden stage- en ook ervaringsplaatsen op het gebied van ICT en fietstechniek. Zo worden er computers, scootmobielen en fietsen gerepareerd in de werkplaatsen. De opgeknapte computers, scootmobielen en fietsen gaan uiteindelijk naar maatschappelijke doelen.

Zoektocht
Maar, nu is er een tekort aan kinderfietsen. Deze zijn lastig te vinden, omdat ze van generatie naar generatie gaan en nooit ergens worden achtergelaten. De fietsen moeten er natuurlijk wel een beetje mooi uit zien en ook opknapbaar zijn. Ook deze fietsen zijn voor een goed doeleind. Zo worden de fietsen niet doorverkocht, maar maakt Stichting Leergeld hier gebruik van. Zij geven de fietsen aan kinderen waarvan de ouders geen geld hebben. En daarom moeten de fietsen er nog wel goed uitzien. Kinderen worden namelijk erg snel gepest, als ze geen mooie spullen hebben en dit wilt Ecoware zeker tegengaan.

Heb jij nog een kinderfiets staan die niet wordt gebruikt of te klein is? Mail dan naar superdebby@omroepwest.nl. Woon je niet in de buurt van Zoetermeer en wil je dat Ecoware jouw kinderfiets op komt halen? Stuur dan een mail naar info@ecoware.nl.

Meer over dit onderwerp:
SUPERDEBBY ECOWARE LOPENDE MISSIE
Deel dit artikel: