Documentaire over Marnix Rueb komt er dankzij crowdfundingsactie

DEN HAAG - De documentaire over striptekenaar Marnix Rueb komt er definitief. Sjaak Bral meldt dat er genoeg geld is opgehaald via een crowdfundingsactie om de film Kap Nâh te maken. Filmmakers Bart Grimbergen en Roel Wijngaards-de Meij maken de documentaire over het leven van de bedenker van Haagse Harry.

'Documentaire over Marnix gaat er komen, geld is opgehaald. Dank aan alle donateurs. JOTTUM!!', schrijft Sjaak Bral op Facebook.

Marnix Rueb overleed in 2014, maar zijn gedachtegoed is nog springlevend. Twee jaar geleden werd op de Grote Markt ter nagedachtenis aan de Hagenaar al een standbeeld van Haagse Harry onthuld.

'Bijzonder verhaal'

Rueb is één van de drie zoons van een Haagse kinderrechter en groeide op in een keurige Haagse buurt. 'Op de Wassenaarseweg, op het zand. Daarna verhuisde hij naar een volkswijk en daar heeft hij Haagse Harry verzonnen', vertelde Grimbergen eerder op Radio West. 'Het is een ontzettend bijzonder verhaal dat verteld moet worden.'

Om de documentaire te kunnen maken, startten de filmmakers een crowdfundingsactie. Ze hadden in totaal 9.000 euro nodig.

O, O, Den Haag

Eerder maakten Grimbergen en Wijngaards-De Meij een documentaire over het bekendste nummer van Den Haag: O, O, Den Haag, de hit van Harrie Jekkers

LEES OOK: Kap nâh; Standbeeld Haagse Harry moet worden verwijderd uit reclame Rabobank

Meer over dit onderwerp:
MARNIX RUEB HAAGSE HARRY
Deel dit artikel: