Geen reddingstraining meer voor strandpolitie maar redddingsacties niet in gevaar

DEN HAAG - Agenten van de strandpolitie op Scheveningen en Kijkduin worden niet meer speciaal getraind om reddingen op zee uit te voeren. Dat meldt de politie. Ook worden er geen boten meer ingezet.

De brandweer en de reddingsbrigade zijn volgens de politie verantwoordelijk voor het toezicht op de mensen die de zee ingaan. Brandweer en reddingsbrigade gaan die taak volledig op zich nemen.

Volgens Mark Beeloo van de Reddingsbrigade Den Haag zal er deze zomer vrijwel niets veranderen. De politie patrouilleert toch nog op het strand en kan bij een reddingsactie eventueel assisteren. Hij noemt daarbij als voorbeeld een lijnredding, waarbij iemand van de reddingsbrigade aan een lijn de zee ingaat. De agenten kunnen dan op het strand helpen met het binnenhalen van de lijn.' Het is niet zo dat er nu minder mensen gered kunnen worden', zo zei hij tegen Omroep West.

Geen speciaal uniform

De naam Kustdetachement komt te vervallen. Agenten werken onder de naam 'Toezicht Kust'. De strandpolitie zal deze zomer geen speciaal uniform dragen. Tussen juni en september worden de agenten ingezet. Ze opereren vanaf strandposten op Scheveningen en Kijkduin met speciale strandjeeps.

Meer over dit onderwerp:
STRANDPOLITIE SCHEVENINGEN KIJKDUIN
Deel dit artikel: