Afzien op A12 na ongelukken

GOUDA - Het zat het verkeer op de A12 deze dinsdag niet mee. Rond 7.00 uur ontstond daar al een lange file na een ongeluk waarbij twee auto's betrokken waren. Toen die file begon op te lossen, gebeurde een nieuw ongeluk. Met een vrachtwagen.

Vanwege het eerste ongeluk werden twee rijstroken van de weg naar Utrecht afgesloten. Rond 7.30 uur leidde dit tot een file van zeventien kilometer. Die file begon bij het Gouwe-aquaduct. De ANWB waarschuwde voor meer dan een uur vertraging.

Na drie kwartier werden de afgesloten rijstroken vrijgegeven, maar een nieuw ongeluk bij Nieuwerbrug - waarbij een vrachtwagen betrokken was - voorkwam dat de file oploste. Rond 9.15 uur was de file nog altijd goed voor vijftig minuten vertraging. Vanwege de problemen op de A12 loopt het verkeer ook vast op de N11. Pas rond 9.30 uur waren de grootste problemen verleden tijd.

A4

Er waren dinsdag ook problemen op de A4 naar Amsterdam. Daar werd 's ochtends een rijstrook afgesloten na een ongeluk. Dit leidde tot een file van dertien kilometer voor het knooppunt Prins Clausplein. Die afgesloten rijstrook werd om 7.30 uur vrijgegeven.

Daarna ontstond een nieuwe file voor Zoeterwoude-Dorp. Die was veertien kilometer lang en veroorzaakte een half uur vertraging. Op de weg naar Rotterdam stond het verkeer ook even stil, tussen Plaspoelpolder en Delft over zes kilometer. Hier gebeurde een ongeluk en werd de linkerrijstrook korte tijd afgesloten. Volg hier de actuele verkeersinformatie.

LEES OOK: A20 Nieuwerkerk-Moordrecht is het op een na ergste verkeersknelpunt van Nederland

Meer over dit onderwerp:
A12 A4 VERKEERSINGEVALLEN
Deel dit artikel: