Goud voor zitskiër Kampschreur bij Paralympische Spelen

LEIDERDORP - Zitskiër Jeroen Kampschreur heeft bij de Paralympische Spelen in Pyeongchang goud gepakt op de supercombinatie. De achttienjarige Leiderdorper stond na de super-G op de derde plaats, maar gleed daarna op hoog tempo en zonder fouten als snelste langs de poortjes van de slalom en pakte zo de titel.

Kampschreur kwam tot een totaaltijd van 2.11,59. De Fransman Frédéric François gaf 1,32 seconden toe en eindigde als tweede, de Noor Jesper Pedersen moest op 2,15 genoegen nemen met brons. Niels de Langen werd achtste. Hij gaf bijna 7 tellen toe op de winnaar, die vorig jaar bij de WK in Italië liefst drie wereldtitels veroverde (slalom, reuzenslalom en supercombinatie).

Kampschreur, die werd geboren zonder scheenbenen en daardoor al op jonge leeftijd in een rolstoel belandde, bezorgde de Nederlandse equipe de tweede gouden medaille in Pyeongchang. Bibian Mentel zegevierde een dag eerder al op de snowboardcross.

Jacht naar meer medailles

Kampschreur gaat de komende dagen op de slalom en reuzenslalom op jacht naar meer medailles. De Zuid-Hollandse tiener kende een tegenvallende start van de Paralympics met een val op de afdaling en een zevende plek op de super-G, maar sloeg op de supercombinatie wel toe.

LEES OOK: Onze paralympiërs: Jeroen Kampschreur en Renske van Beek mikken op medailles

Meer over dit onderwerp:
JEROEN KAMPSCHREUR PARALYMPISCHE SPELEN
Deel dit artikel: