Luister terug: tweede verkiezingsdebat bij Radio West

WESTLAND - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart organiseert Omroep West debatten in verschillende gemeenten in onze regio. Het startschot werd maandagavond gegeven in theater De Veste in Delft. Dinsdagavond was de gemeente Westland aan de beurt.

Heb je het verkiezingsdebat gemist? Luister het dan nu terug via deze link.


Zoals in veel gemeenten is ook in de gemeente Westland woningbouw een belangrijk thema. In Westland is die kwestie nog wat prangender dan elders, omdat er nauwelijks open ruimte meer is. Waar geen huizen staan, staan kassen. Sommige partijen vinden dat oude kassencomplexen wel gesloopt kunnen worden.

Bij woningbouw is de vraag wat voor soort huizen er moeten komen: huur of koop? Duur of goedkoop? En moeten Westlanders voorrang krijgen of statushouders? En dan is er nog de kwestie van de strandhuisjes, mogen die er wel komen of niet? De kustvisie waarin die vraag werd beantwoord is vorige maand doorgeschoven tot na de verkiezingen.

Wie met wie

Over het woningbouwbeleid hebben alle negen deelnemende partijen een mening. Gemeentebelang Westland, PvdA en CDA begonnen die discussie, de andere fracties haakten daarop in.

Westland Verstandig, CU/SGP en D66 debatteerden over het (top)sportbeleid van de gemeente. GroenLinks, de VVD en de LPF hebben het gehad over de kustvisie.

Hele week

De hele week zijn er debatten op Radio West tussen 18.00 en 19.00 uur. Zo worden onder andere Zoetermeer, Leiden en Den Haag verder uitgelicht. Meer informatie is te vinden op onze verkiezingssite.

Meer over dit onderwerp:
GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN WESTLAND DEBAT
Deel dit artikel: