Buurtwacht Scheveningen gaat nog even door, brandstichter nog niet gepakt

DEN HAAG - Bewoners van de Visserijbuurt op Scheveningen blijven nog zeker drie weken 's nachts rondlopen in de buurt op zoek naar een brandstichter. Er was de afgelopen weken brand in ondergrondse vuilcontainers en auto's gingen in vlammen op. Samen met de politie werd vorige maand een vrijwillige buurtwacht opgezet.

Buurtbewoners hielden de afgelopen weken vrijwillig een extra oogje in het zeil. 'Ik heb nu drie weken 's nachts gesurveilleerd', vertelt bewoner Marek Wemerman. 'En ik vind het fijn om te merken dat er sinds die tijd geen brand meer is gesticht.' De laatste keer dat er brand was in de Visserijbuurt was op 24 februari.

'De buurtbewoners die surveilleren zitten in een groeps-app. Er zijn schema’s gemaakt zodat je precies weet wanneer jouw ronde is', vertelt Wemerman. Dinsdag kwamen de bewoners die meedoen aan de buurtwacht bij elkaar. Alex van den Ende van de politie Scheveningen heeft de vrijwilligers gevraagd om in ieder geval nog drie weken langer te surveilleren.

Op zoek naar getuigen

'Het onderzoek door de recherche is al vergevorderd, maar we zijn nog steeds op zoek naar getuigen', vertelt Van den Ende. 'We roepen daarom nogmaals iedereen op zich te melden als zij de afgelopen tijd iets verdachts hebben gezien in de Visserijbuurt en met name in de nachten dat er branden waren. Elke kleine aanwijzing kan nuttig zijn voor het onderzoek.'

'Bovendien zijn we nog op zoek naar extra buurtwachten', zegt Van den Ende. 'Straks hebben we de daders en dan kunnen deze mensen zeggen: ik deed eraan mee om de daders te pakken.' Vrijwilliger Marek Wemerman doet ook een oproep: 'De ideale groep is de hele buurt. Er kunnen nooit genoeg mensen meedoen.'

LEES OOK: Na brandstichtingen: Visserijbuurt Scheveningen begint buurtwacht

Deel dit artikel: