CDA Leiden wil bouwen in Zoeterwoude

LEIDEN - De Leidse CDA wil uitwijken naar Zoeterwoude om het nijpende woningtekort in de stad aan te pakken. Dat zei lijsttrekker Joost Bleijie donderdagavond tijdens het verkiezingsdebat in Leiden op Radio West. Tjeerd Spoor trekt deze week met het radioprogramma Studio Haagsche Bluf de regio door om verkiezingdebatten te houden. Na Delft, Westland en Zoetermeer waren de lokale politici in Leiden donderdag aan de beurt.

Heb je het verkiezingsdebat gemist? Luister het dan nu terug via deze link.

Om het woningtekort in Leiden op te lossen moeten er 10.000 woningen worden gebouwd. Volgens CDA'er Joost Bleijie kan Zoeterwoude een oplossing zijn. Dat er woningen bij moeten komen daar zijn de partijen het donderdag overigens wel over eens, maar waar ze moeten komen, daarover verschillen de partijen van mening.

'Leiden heeft zestig procent bebouwing. Zoeterwoude 11 procent', legt Bleijie uit. 'Die samenwerking moet mogelijk zijn.'

De hele week zijn er debatten op Radio West tussen 18.00 en 19.00 uur. Zo worden onder andere nog Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda en Den Haag verder uitgelicht. Meer informatie is te vinden op onze verkiezingssite.

Meer over dit onderwerp:
LEIDEN VERKIEZINGSDEBAT GEMEENTERAAD
Deel dit artikel: