Islam Democraten doet aangifte tegen Wilders en PVV

Geert Wilders van de PVV
Geert Wilders van de PVV © ANP
DRIEBRUGGEN - Fractievoorzitter Hasan Küçük van de Islam Democraten gaat zondag op het politiebureau De Heemstraat in Den Haag aangifte doen tegen de PVV als partij en Geert Wilders als individu en enige lid van de PVV.
Reden is het meest recent verkiezingsspotje van de PVV. Dat heeft volgens Küçük 'een opruiend karakter' en zet aan 'tot haat en geweld tegen moslims en hun instituties'.
Het raadslid heeft zich ernstig gestoord aan het spotje dat in de zendtijd voor politieke partijen werd uitgezonden. Volgens hem stelt de PVV de islam gelijk aan onder meer 'geweld, terreur en discriminatie'.

'Onbegrijpelijk en onacceptabel'

Küçük: 'Nog voordat gezinnen aan het avondeten konden beginnen, werden zij en hun kinderen op televisie geconfronteerd met intolerantie, xenofobie en moslimhaat.'
De partij zegt het 'onbegrijpelijk en onacceptabel' te vinden dat de leiding van de NPO niet heeft ingegrepen. De partij denkt dat er sprake is van een 'flagrante schending' van artikel 1 van de Grondwet, het discriminatieverbod.

Steun van NIDA

Islam Democraten krijgt steun van de partij NIDA. Lijsttrekker Cemil Yilmaz postte een filmpje op Facebook. Hij roept op om zondag aangifte te doen tegen Wilders en de PVV. Ook zegt hij dat iedereen gebruik moet maken van zijn stemrecht en woensdag 21 maart moet gaan stemmen.