Huis van Rie in Nootdorp op zoek naar extra rolstoelen

Rolstoel
Rolstoel © Pixabay
DEN HAAG - Drie jaar bestaat het Huis van Rie in Nootdorp deze maand. Elke werkdag komen zo'n 20 à 25 mensen naar Nootdorp voor een prettige manier van dagbesteding.
Huis van Rie wordt bezocht door mensen met een lichamelijke, verstandelijke, meervoudige of sociaalpsychiatrische beperking, door mensen met dementie, en door hun mantelzorgers. Gymen en creativiteit staan elke dag op het programma, maar als mensen andere wensen hebben dan wordt geprobeerd dat te regelen. Nu het zonnetje langzaam meer gaat schijnen groeit de wens weer wat vaker naar buiten te gaan. Maar dat is lastig...
Op dit moment zijn er twee rolstoelen in het huis. De mensen die echt afhankelijk zijn van een rolstoel nemen hun eigen exemplaar uiteraard mee, maar voor de mensen die wel mobiel zijn maar wat verder weg willen zou het fijn zijn als er een lichte rolstoel meegenomen kan worden. Dan kan de terugtocht bijvoorbeeld zittend worden afgelegd. Huis van Rie is dus hard op zoek naar een paar extra (gratis) rolstoelen. Liefst de wat lichtere exemplaren, zodat het voor de vrijwilligers ook een beetje leuk blijft.
Heb jij toevallig nog een rolstoel staan, doe je hier niets meer mee en kun je het Huis van Rie in Nootdorp hieraan helpen? Stuur dan een mail naar superdebby@omroepwest.nl en dan brengen wij je in contact met het Huis van Rie.