'We willen geen kogels rond onze uitgaansgelegenheden'

Schietpartij Club One Zoetermeer
Schietpartij Club One Zoetermeer © Regio15
ZOETERMEER - Burgmeester Charlie Aptroot van Zoetermeer neemt binnen een paar dagen een besluit of hij nachtclub Club One gaat sluiten. Dat zei hij woensdagavond op Radio West. De club in Zoetermeer werd dinsdagavond beschoten. Er zitten zeker 20 kogelgaten in de voordeur van de nachtclub.
Aptroot: 'Deze uitgaansgelegenheid is al een keer gewaarschuwd. Ik moet alle feiten nog op een rij krijgen, maar het is duidelijk dat er sancties zullen volgen bij een tweede keer. We willen hier in Zoetermeer geen kogels hebben rondvliegen rond onze uitgaansgelegenheden.'
Club One is de opvolger van Club No Limit, in hetzelfde pand aan de Van der Hagenstraat in Zoetermeer. No Limit werd gesloten door burgemeester Aptroot vanwege geweldsincidenten. Na een half jaar mocht de club weer open. Vervolgens trok de burgemeester de drank- en horecavergunning van in.

Sancties

'De sluiting was de maximale sanctiemogelijkheid. Bij herhaling zijn de sanctiemogelijkheden veel groter. Daarover neem ik op basis van politierapporten snel een beslissing,' zegt Aptroot.