Medaillewinnaars Olympische Winterspelen naar de koning

DEN HAAG - De sporters die medailles hebben gewonnen op de Olympische en Paralympische Spelen van Pyeongchang worden vrijdag ontvangen op Paleis Noordeinde. Daarbij is behalve koning Willem-Alexander en koningin Máxima ook prinses Margriet aanwezig.

Het is een groot gezelschap want op de Winterspelen wonnen de schaatsers en shorttrackers samen twintig medailles, terwijl de para-skiërs en -snowboarders op de Paralympics zeven keer eremetaal veroverden. Uit onze regio veroverden Kjeld Nuis, Patrick Roest, Esmee Visser, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Jeroen Kampschreur medailles.

De koning en koningin waren het eerste deel van de Winterspelen in Pyeongchang ter plekke, prinses Margriet volgde als erelid van het Internationaal Paralympisch Comité een deel van de Paralympische Spelen.

Huldiging en foto

Alle sporters, coaches en begeleiders worden eerst tussen 13.15 en 14.30 uur gehuldigd in de Grote Kerk van Den Haag. Zij worden toegesproken door viceminister-president Hugo de Jonge en minister van sport Bruno Bruins. Vervolgens gaan de medaillewinnaars door naar Paleis Noordeinde waar rond kwart over vier de traditionele groepsfoto wordt gemaakt op het bordes van het paleis.