Burgemeester Krikke in haar eigen stad beroofd

Pauline Krikke
Pauline Krikke © ANP
DEN HAAG - De Haagse burgemeester Pauline Krikke is op 5 maart in haar eigen stad beroofd. Dat meldt haar woordvoerder naar aanleiding van een artikel van RTL Nieuws. 'Ik heb nog getracht de dader achterna te gaan, maar deze was snel weg', laat Krikke weten in een schriftelijke reactie.
De burgemeester stond te wachten bij een tramhalte in de Schilderswijk, toen haar tas werd gestolen. 'Het ging razendsnel. Ik heb alleen een schim van de dader gezien'.
Ze heeft daarna  aangifte gedaan bij de politie. Krikke hield de roof uit de publiciteit, maar omdat RTL Nieuws er achter is gekomen heeft ze toch een verklaring gegeven.

Verkeerde plek

'Natuurlijk ben ik geschrokken van het incident, maar het was naar mijn idee niet persoonlijk tegen mij gericht', schrijft Krikke: 'Ik stond op het verkeerde moment op de verkeerde plek'.
Na het incident  is ze veel door Den Haag blijven lopen, op alle momenten van de dag. Dat heeft volgens haar geholpen om het achter zich te laten: 'Ik laat mij door één onverlaat niet permanent de dienstauto in jagen, daarvoor loop ik veel te graag door onze mooie stad'.