Henk Bres mikpunt op social media

Bewerking: Omroep West
Bewerking: Omroep West
DEN HAAG - PVV'er Henk Bres krijgt er op social media flink van langs. Maandag werd bekend dat hij ondanks eerdere berichten, toch maar niet in de gemeenteraad van Den Haag plaatsneemt. Bres werd met 1802 voorkeurstemmen gekozen. Zijn zetel gaat nu naar Willie Dille die ongeveer 300 voorkeurstemmen kreeg. Bres reageerde maandagavond in een vlog op de commotie. 'Ik laat geen mensen in de steek en zeker niet mijn achterban.'




Op Twitter gaan mensen helemaal los. Bres wordt onbetrouwbaar en dom genoemd. Ook moeten veel mensen lachen om het feit dat de Hagenaar weliswaar niet in de raad komt, maar wel als fractievertegenwoordiger in commissievergaderingen gaat meepraten. Maar dan over onderwerpen die hem interesseren.


Bres gaat zich dus hard maken voor een ‘Blijf van mijn lijfhuis’ voor mishandelde dieren. Ook dat plan wordt op sociale media smalend ontvangen.


Facebook

Niet alleen op Twitter gaan mensen los, ook Facebook is een geliefd medium voor reacties en kritiek op het besluit van Bres om niet in de raad plaats te nemen. Sommigen vragen zich af of dit wel zijn eigen besluit is. Bres was tenslotte enorm blij dat hij was gekozen, en zei eerder wel degelijk op de zetel plaats te nemen.
Anderen vinden het kiezersbedrog. En natuurlijk zijn de woordspelingen niet van de lucht: 'Duidelijk geval van niet in de Bres willen springen voor de 1800 mensen die op hem gestemd hebben', schrijft Rene Hildenbrant op Facebook.

Begrip

VVD-politicus en Omroep Westpresentator Frits Huffnagel heeft wel begrip voor het besluit van Henk Bres en de PVV. Hij noemt het geen kiezersbedrog, omdat Bres wel actief wordt voor de PVV. 'Hij wordt nu dus zeg maar de derde PVV-vertegenwoordiger', schrijft Huffnagel op Twitter.

Bres reageerde maandag in een 5 minuten durende vlog. 'Ik heb de telefoon van de pers expres niet opgenomen. Ik had er gewoon geen zin in. Iedereen denkt nu dat ik de PVV in de steek heb gelaten en dat ik de 1802 mensen in de steek heb gelaten. Dat is helemaal niet waar.'


Fractievoorzitter Karen Gerbrands was maandagavond niet bereikbaar voor commentaar.