Otters geboren in Nieuwkoopse Plassen: 'Ik word er hartstikke vrolijk van'

WOERDENSE VERLAAT - In de Nieuwkoopse Plassen zijn opnieuw otters geboren. Natuurmonumenten heeft een fimpje van de baby-otters geplaatst op haar Facebookpagina. 'Ze zijn heel zeldzaam, ze worden maar één keer per jaar geboren', zegt boswachter Martijn van Schie.

Op camerabeelden weerschijnen de ogen van twee jonge otters, meldt Natuurmonumenten. De beelden zijn gemaakt met wildcamera's die op meerdere plaatsen in het natuurgebied hangen.

Verhaal loopt verder onder filmpje


'Ik weet hoe mooi en zeldzaam ze zijn. Ik word er echt hartstikke vrolijk van', reageert Van Schie. 'Ze zijn nog steeds de enige otters in west-Nederland.' Sinds 2013 zijn er volgens hem zestien otters gezien in het gebied. Daar komen de twee kleintjes nog bij.

Ottertunnel

Afgelopen najaar werd voor de otters een speciale tunnel aangelegd. Deze moet ervoor zorgen dat de bedreigde diersoort veilig van het ene naar het andere natuurgebied kan komen. Volgens Van Schie heeft de tunnel effect. 'Daardoor wordt de moeder niet doodgereden. Of de beestjes er ook echt doorheen gaan weet hij nog niet zeker. 'Er hangen nog geen camera's bij, maar die komen binnenkort wel. We vermoeden wel dat ze er gebruik van maken.'

Meer over dit onderwerp:
OTTERS NIEUWKOOPSE PLASSEN DIEREN DIERENNIEUWS
Deel dit artikel: