Zilveren speld voor paralympisch kampioen zitskiën Jeroen Kampschreur

LEIDERDORP - Jeroen Kampschreur (18) heeft donderdagavond een zilveren erespeld gekregen van de gemeente Leiderdorp. De zitskiër kreeg die voor het behalen van een gouden medaille tijdens de Paralympische Winterspelen in Pyeongchang. Hij werd onder belangstelling van familieleden, vrienden en andere dorpsgenoten gehuldigd in het gemeentehuis.

'Jouw prestatie waardig', zei burgemeester Laila Driessen-Jansen (VVD) over de opkomst. Voordat ze het erespeld uitreikte aan Kampscheur, sprak ze lovende woorden over zijn paralympische prestatie. 'Die gouden medaille heb je verdiend met je doorzettingsvermogen en je nuchtere karakter. En ik heb ook gezien dat jouw stijl twee standen heeft: óf goud, óf gecrasht.'

Met die laatste opmerking doelde Driessen op zijn valpartijen in Pyeongchang, waardoor hij naast een tweede medaille greep. Kampschreur werd samen met de andere paralympiërs al groots ontvangen bij thuiskomst op Schiphol en mocht vorige week op bezoek bij koning Willem-Alexander en koniging Máxima op Paleis Noordeinde. Daar werden alle medaillewinnaars geridderd.

LEES OOK: 'Schaatskoning' Kjeld Nuis haalt snelheid van 93 kilometer per uur op natuurijs

Deel dit artikel: