Tommie Christiaan en Brainpower 'verbinden' Bijlmer met The Passion

REGIO - Met de Ter Aarse zanger en acteur Tommie Christiaan in de rol van Jezus en de Alphense rapper Brainpower als Petrus heeft het muziekspektakel The Passion voor verbinding in de Amsterdamse Bijlmer gezorgd. Dat zei stadsdeelvoorzitter Muriel Dalgliesh donderdagavond. Naar schatting 20.000 mensen hebben in 'een gemoedelijke sfeer' het spektakelstuk bijgewoond.

'We waren een super trotse gastheer. The Passion paste ons als een jasje. Het was een feest van verbinding; verbinding tussen 130 culturen. Iedereen genoot', aldus Dalgliesh. Het weer zat mee; het was droog.

Hoofdrollen waren dit jaar voor Tommie Christiaan, die naar eigen zeggen 'de rol van zijn leven' speelde, en zangeres Glennis Grace als Maria. Jeangu Macrooy en rapper Brainpower kropen in de huid van de discipelen Judas en Petrus.

Decor

De Bijlmer vormde dit jaar het decor van de achtste editie van het tv-spektakel. Het was een prominent onderdeel van de viering van vijftig jaar Bijlmer. Het thema van The Passion was dit jaar 'ik zie jou', over omzien naar elkaar. The Passion was live te zien op NPO 1.

Vorig jaar waren in Leeuwarden zo'n 16.000 mensen in de regen getuige van het paasverhaal over de laatste uren van Jezus. Toen trok de gezamenlijke uitzending van de KRO-NCRV en de EO ruim 3 miljoen kijkers. Het evenement werd eerder onder andere gehouden in Gouda (2011) en Den Haag (2013).

LEES OOK: 'Vrouwelijke' Passion in Barthelomeuskerk Poeldijk

Deel dit artikel: