Zwaarbewapende politie haalt familie kroongetuige Mocro-maffia uit huis Den Haag

DEN HAAG - Zwaarbewapende agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een gezin uit een huis in Den Haag gehaald en in veiligheid gebracht. Het gaat om een broer van kroongetuige Nabil B., die getuigt in de zaak tegen de Mocro-maffia uit Amsterdam en Utrecht. Een andere broer van Nabil werd donderdag in Amsterdam doodgeschoten.
Volgens de politie was de actie in het Statenkwartier onderdeel van een lopend onderzoek. Verder wil de politie er niks over kwijt. Ook het Openbaar Ministerie wil geen commentaar geven. Het blijkt te gaan om een broer van Nabil, topman bij een accountantskantoor, zo blijkt uit onderzoek van Omroep West. Het is niet bekend waar hij en zijn gezin heen zijn gebracht.
Donderdag werd een andere broer van Nabil B., Redouan, vermoord in Amsterdam-Noord. De moord is een week nadat Nabil B. een verklaring aflegde tegen de zogenoemde Mocro-maffia. Het is voor zover bekend voor het eerst in Nederland dat een familielid van een kroongetuige om het leven wordt gebracht.

Zwaarbewapende politie

Voor de bewoners van de Haagse wijk waar de man woont, is de zwaarbewapende politie-eenheid het gesprek van de dag. De politie stond sinds donderdag- op vrijdagnacht in de straat te posten. De broer zelf was niet bereikbaar voor commentaar.