Billenknijper sloeg zeven keer toe in zwembad

DEN HAAG - De 35-jarige man die sinds 18 maart vastzit op verdenking van aanrandingen in een zwembad zou zeven mensen in hun billen hebben geknepen. Dat gebeurde in het Hofbad in Den Haag-Ypenburg. Eerder was niet bekend om welk bad en hoeveel mensen het ging. De man wordt vervolgd wegens aanranding.
De slachtoffers zijn zes tieners en een volwassene. Het gaat zowel om mannen als vrouwen. Eén van hen beklaagde zich bij een badmeester, waarop de politie werd gewaarschuwd en de man kon worden aangehouden. Alle slachtoffers hebben aangifte gedaan.
Afgelopen donderdag werd het voorarrest van de verdachte met 90 dagen verlengd. In die tijd moet de man psychisch worden onderzocht. Daarnaast bestaat de vrees dat de man niet meer kan worden teruggevonden als hij wordt vrijgelaten in afwachting van zijn rechtszaak, omdat hij geen vaste woon- of verblijfplaats heeft.

Geen statushouder

Er gingen verhalen rond dat het om een statushouder zou gaan, die sinds een paar maanden in het straatje achter het Hofbad wonen. Dat lijkt uitgesloten nu het Openbaar Ministerie benadrukt dat de man geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. Volgens het OM is het ook niet relevant voor de verdenking.
Er hangen bewakingscamera's in het Hofbad en de beelden van 18 maart zijn bekeken, maar niet bruikbaar. De kwaliteit is onvoldoende en de daden van de man zijn niet te zien op de beelden. Justitie denkt genoeg bewijs te hebben met de zeven aangiftes.