Verdachte van mishandeling kind meldt zich na uitzending Team West

DEN HAAG - De man die een kind een karatetrap zou hebben gegeven op een Haagse begraafplaats, heeft zich dinsdagavond bij de politie gemeld. Dat deed hij nadat beelden van hem waren te zien in het opsporingsprogramma Team West.

Hij was begin dit jaar samen met een vrouw en twee kinderen op begraafplaats Westduin aan de Ockenburghstraat. Toen ze naar de uitgang liepen, registreerden bewakingscamera's hoe hij de jongen van tussen de 8 en 12 jaar een harde trap in zijn buik gaf.

Het kind viel op de grond en kon met moeite overeind komen. Daarna stapte de verdachte samen met de vrouw en de kinderen in een auto. Personeel van de begraafplaats ontdekte de mishandeling door het bekijken van de camerabeelden, nadat ze geschreeuw hadden gehoord. Met die beelden stapten ze naar de politie.

Team West

In Team West waren dinsdagavond beelden van de man en zijn auto te zien. Het Openbaar Ministerie besloot dat de daadwerkelijke mishandeling niet getoond mocht worden. De recherche van politiebureau Loosduinen gaat verder met het onderzoek en zal de man verhoren.


Deel dit artikel: