Huisdieren en zomerhitte: zo zorg je goed voor je huisdieren

REGIO - Met dit aanhoudende zomerweer roept het RIVM mensen op om niet alleen extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, maar ook alle dieren. Maar niet alleen mensen hebben behoefte aan extra zorg en afkoeling. Hoe kan je dat het beste doen? We zochten het uit.

1. Koelmat
Koop een koelmat voor je huisdier, of gebruik een natte handdoek. Dieren hebben geen zweetklieren en kunnen dus niet zweten om af te koelen. Met een koude, vochtige plek om op te liggen kan je huisdier toch afkoelen.

2. Insmeren
Wist je dat dieren ook kunnen verbranden? Smeer je huisdier dus goed in! Vooral witte huisdieren verbranden hun neusbrug snel. Smeer dus in om pijn te voorkomen, verbrande neusjes kunnen namelijk jeuken en vervellen.

3. Hok afdekken
Konijnenhok buiten? Gooi er dan een nat, wit laken overheen. Konijnen raken namelijk snel oververhit en kunnen daar al vanaf 24 graden aan overlijden. Het laken houdt direct zonlicht tegen én brengt verkoeling. Dat is je konijn wel waard, toch?

4. Pootje baden
Zelfs als je geen tijd hebt om met je hond te gaan zwemmen, kan je wel pootje baden. Een opblaasbadje met een laag water erin in de achtertuin helpt ook al een hoop. Je hond zal je dankbaar zijn, maar je kat ziet dit waarschijnlijk niet zo zitten.

5. Heet asfalt
Doordat wij mensen schoenen dragen, hebben we vaak niet door hoe heet de grond is waarop we lopen. Asfalt kan zo heet worden in de zon, dat honden er hun pootjes aan kunnen verbranden. Check dus eerst het asfalt voor je je hond erop laat lopen.

Meer over dit onderwerp:
DIERENNIEUWS HITTE HUISDIEREN TIPS
Deel dit artikel: