Zwaargewonde en ontruimingen bij woningbrand in Delft

DELFT - Bij een woningbrand aan de Venezuelastraat in Delft is donderdag een man zwaargewond geraakt, zegt de brandweer. De man heeft volgens een woordvoerder zware brandwonden. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, net zoals twee omstanders die te hulp wilden schieten. De omliggende woningen zijn ontruimd.
De brand brak uit op de eerste etage van een portiekflat met acht woningen. De bewoners van de flat zijn volgens een woordvoerder van de brandweer uit hun huis gehaald en opgevangen in een buurthuis. Het is onduidelijk wanneer zij weer naar huis kunnen.
De brandweer heeft voorwerpen, waaronder een matras, die nog aan het smeulen waren in de woning op straat gegooid en geblust. De bewoners van de tweede etage zijn met een hoogwerker van het balkon afgehaald. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. De politie sluit niet uit dat de man de brand zelf heeft aangestoken.

Brandende man op straat

Bij de bewoners van de Venezuelastraat zit de schrik er in ieder geval goed in. Een bewoner zag donderdagochtend een man uit de portiekflat lopen die in de brand stond. 'Er kwam een man naar buiten die helemaal in de fik stond. Ik heb een stuk karton gepakt en daarmee heb ik de vlammen zo goed mogelijk uitgeslagen.'
Volgens de bewoner schoten omstanders hem te hulp. 'Twee andere mensen uit de straat hebben toen geholpen om de brand te doven. Daarna hebben ze de man mee naar binnengenomen en onder de douche gezet. Het slachtoffer had behoorlijke brandwonden.'