ADO-supporters niet welkom in Utrecht na rellen

DEN HAAG - Supporters van ADO-Den Haag zijn zondag niet welkom in Utrecht na ongereldheden in en rond Utrecht. Dat meldt ADO Den Haag op zijn website. ADO vraagt zijn fans 'met klem' niet naar Utrecht af te reizen en zegt de situatie 'ten zeerste' te betreuren.

Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft in de nacht van zaterdag op zondag besloten dat de wedstrijd tussen FC Utrecht en ADO Den Haag zonder publiek van de bezoekende club gespeeld zal worden. De burgemeester van Utrecht nam zijn besluit nadat voetbalsupporters zaterdagavond voor ongeregeldheden hebben gezorgd in Utrecht. Volgens een woordvoerder van de politie Midden Nederland gaat het om supporters van ADO Den Haag, Feyenoord en FC Utrecht.

De politie heeft dertig mensen aangehouden. Ook de A12 moest bij De Meern tijdelijk dicht vanwege de relschoppers. De woordvoerder van de politie meldt dat het op verschillende plekken in Utrecht zaterdagavond onrustig was.

De ongeregeldheden verplaatsten zich naar een wegrestaurant bij de A12, waar mensen met elkaar op de vuist gingen. Toen de politie arriveerde sloegen de relschoppers op de vlucht. Ze liepen onder meer over de rijbaan, waardoor de politie de snelweg tijdelijk liet afsluiten.

Kans op herhaling

Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht wil de Haagse supporters zondagmiddag niet meer ontvangen 'vanwege de vechtpartijen op verschillende plekken in de stad, de gevaarlijke situatie op de A12 en de kans op herhaling', zegt woordvoerster Sylvia Borgman van de gemeente Utrecht. 'Voetbalgeweld wordt niet getolereerd.'

Meer over dit onderwerp:
ADO DEN HAAG SUPPORTERS FC UTRECHT
Deel dit artikel: