Resterend programma ADO en concurrenten in strijd om play-offs

ADO-keeper Indy Groothuizen ontzettend blij na winst tegen FC Twente
ADO-keeper Indy Groothuizen ontzettend blij na winst tegen FC Twente © Soccrates Images
DEN HAAG - Komende dinsdag staat er in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal een enorm belangrijk duel voor ADO Den Haag op het programma. De residentieclub neemt het dan op tegen directe concurrent SC Heerenveen. De Friezen zijn samen met Vitesse, Excelsior en PEC Zwolle de enige overgebleven concurrenten voor het toetje van de eredivisie.
FC Utrecht is bijna zeker van de play-offs. De club uit de domstad zal het seizoen zo goed als zeker als vijfde eindigen. Dan blijven er nog drie plekken over. Daarbij maken vijf ploegen nog kans om zich te plaatsen: Vitesse (45 punten), PEC Zwolle (44), Heerenveen (43), ADO Den Haag (43) en Excelsior (39).
Gisteren sprak Omroep West; Lex Immers al over eventuele play-offs. De geboren Hagenees weet wat hem te doen staat in het restant van de competitie. 'Wanneer we het toetje binnen hebben? Ik denk als we 47 punten hebben, dan zitten we op het randje', aldus de middenvelder.
ADO valt op dit moment door het doelsaldo buiten de play-offs. Iets wat ze in de komende drie wedstrijden goed kunnen maken. Om te beginnen komende dinsdag in Heerenveen, waar de groengelen bij een overwinning over de Friezen heenspringen. Daarna staat de lastige thuiswedstrijd tegen PSV op het programma. Mochten de Eindhovenaren vandaag van Ajax verliezen, dan zou dat zomaar eens de kampioenswedstrijd voor de ploeg uit de lichtstad kunnen zijn. Op de laatste speeldag mag de Haagse club naar het tegen nacompetitie vechtende Roda JC.
Het programma van ADO en de concurrentie:
Heerenveen
ADO Den Haag (thuis)
NAC Breda (uit)
Feyenoord (thuis)
Vitesse
AZ (uit)
Twente (thuis)
Willem II (uit)
PEC Zwolle
Twente (uit)
Willem II (thuis)
AZ (uit)
Excelsior
Heracles (thuis)
Groningen (uit)
Ajax (thuis)
ADO Den Haag
Heerenveen (uit)
PSV (thuis)
Roda JC (uit)