Grote brand legt afvalverwerker in Wateringen in de as

WATERINGEN - Bij Afvalverwerker Renewi Contrans in Wateringen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote brand gewoed. Het vuur brak kort na middernacht uit. De brand bij het bedrijf aan de Wippolderlaan veroorzaakte veel rook die in de wijde omtrek te zien was. De brandweer was massaal aanwezig om het vuur te bestrijden. Zaterdagavond was de brandweer nog steeds druk bezig met de nasleep.
In de loods van Renewi Contrans ligt grof huishoudelijk afval, zoals tafels en stoelen opgeslagen. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere gebouwen. Na ongeveer 2,5 uur blussen was de brand onder controle. Op het terrein van de afvalverwerker was personeel aanwezig toen de brand uitbrak, zij hebben zichzelf in veiligheid kunnen brengen.
De brandweer heeft gedurende de nacht een gat in de betonnen gevel van de loods gemaakt om het brandende materiaal naar buiten te krijgen. Met shovels wordt het materiaal naar buiten gereden en geblust. Hier komt volgens de brandweer nog steeds veel rook bij vrij. Het nablussen zal nog de hele dag doorgaan. De brandweer kon nog niets zeggen over de oorzaak van de brand.

Wegen afgesloten

De Wippolderlaan en de Veilingroute waren zaterdag tot 11:15 door de brand afgesloten voor al het verkeer. Zaterdagavond moet er nog steeds rekening gehouden worden met incidentele afgesloten wegen.
Tekst gaat door onder tweet.
Twee jaar geleden was er ook een grote brand bij het bedrijf, toen nog Van Vliet Contrans geheten. Destijds ging een loods met plastic afval in vlammen op.