Ook nieuwe Sint Sebastiaansbrug blijft vrij van vrachtverkeer

De Sint Sebastiaansbrug in Delft.
De Sint Sebastiaansbrug in Delft. © Omroep West
DELFT - Ondanks dat de bouw van de nieuwe Sint Sebastiaansbrug pas eind dit jaar begint, heeft het college van B&W in Delft besloten om het verbod op vrachtverkeer te blijven handhaven. In 2008 werd besloten om vrachtverkeer over de brug te verbieden, omdat de overspanning in een te slechte toestand verkeerde. Dat verbod blijft op de nieuwe brug ook van kracht, maar dan vanwege de verkeers- en milieueffecten, zo laat de gemeente weten.
De gemeente is tevreden met de huidige verkeerssituatie rondom de Sint Sebastiaansbrug. Het vrachtwagenverbod 'functioneert zonder problemen'. Omwonenden hadden eerder al bij het college gepleit voor het handhaven van het verbod op vrachtverkeer.
De vervanging van de brug is al ruim tien jaar een heet hangijzer in Delft. Een eerste ontwerp werd afgekeurd omdat het te duur was. Vorig jaar werd een goedkoper plan gepresenteerd.

Tram

De nieuwe oeververbinding is nodig omdat de oude niet alleen te slecht is voor vrachtwagens, maar ook voor trams. HTM-lijn 19 moet naar de TU gaan rijden als de Sebastiaansbrug is vernieuwd. De rails liggen er al jaren, maar pas met de nieuwe brug zal de tram ook echt erover gaan rijden.