Coalitieonderhandelingen D66, GroenLinks en VVD Leiden mislukt

Robert Strijk
Robert Strijk
LEIDEN - Een coalitie tussen D66, GroenLinks en de VVD gaat er niet komen in Leiden. De coalitieonderhandelingen in Leiden zijn mislukt. Dat laat formateur en D66-wethouder Robert Strijk weten aan de gemeenteraad.
'Op donderdag 26 april heb ik moeten constateren dat het niet mogelijk is gebleken de onderhandelingen tussen deze drie partijen succesvol af te ronden. De drie partijen delen weliswaar dezelfde vernieuwingsgezinde mentaliteit als het gaat om het aanpakken van de grote uitdagingen waarvoor Leiden staat, maar uiteindelijk zijn de verschillen tussen de drie partijen onoverbrugbaar groot gebleken en was er onvoldoende vertrouwen om te komen tot een succesvol college voor een periode van vier jaar.'
Strijk laat weten dat de onderhandelingen op het gebied van financiën zijn mislukt. Zodanig dat 'de onderhandelaars van D66 en GroenLinks hebben geconcludeerd dat verdere onderhandelingen in deze samenstelling van partijen geen kans meer hebben op succes.' De fracties van GroenLinks en D66, de grootste partijen in Leiden, gaan nu kijken wat ze verder moeten.