Grote brand in Hazerswoude-Dorp: ramen en deuren dicht

HAZERSWOUDE-DORP - Aan de Jan van Goijenstraat in Hazerswoude-Dorp woedt woensdagochtend een grote brand in een stal. Volgens de brandweer zijn er zes medewerkers van de boerderij naar het ziekenhuis vervoerd, omdat ze rook ingeademd hebben. Het dak van de stal bevat asbest en daarom worden bewoners in de woonwijk ernaast gewaarschuwd door de politie met een geluidswagen. Volgens onze verslaggever ter plaatse zouden er veertig omwonenden zijn geƫvacueerd.

De brandweer laat weten dat er minstens zes brandweerauto's opgeroepen zijn. Het is nog niet duidelijk of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen en of er dieren in de stal zijn. Het dak van de stal zou inmiddels gedeeltelijk zijn ingestort. De koeien konden op tijd de stal verlaten.

UPDATE 14.39 UUR: Er is inderdaad asbest vrijgekomen

De politie adviseert omwonenden in verband met de brand ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten. De politie roept mensen ook op weg te blijven bij de brand. Studio Alphen meldt op Twitter dat er grote rookwolken in de omgeving te zien zijn.


Meer over dit onderwerp:
BRAND HAZERSWOUDE-DORP
Deel dit artikel: