Beachvolleybal: Haags duo Brouwer/Meeuwsen pakt titel op Huntington Beach

Blijdschap bij Robbert Meeuwsen (links) en Alexander Brouwer.
Blijdschap bij Robbert Meeuwsen (links) en Alexander Brouwer. © Orange Pictures
DEN HAAG - De Haagse beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben het toernooi van Huntington Beach op hun naam geschreven. In de finale van het vier sterrenevenement uit de WorldTour versloegen ze de regerende wereldkampioenen.
De Brazilianen Evandro Goncalves en André Loyola uit Brazilië werden met 21-16 en 21-15 opzij gezet. De twee Hagenaars, die in 2013 wereldkampioen waren, stonden voor de elfde keer op de WorldTour in de finale. Het is alweer de zesde keer dat ze er met het goud vandoor gaan. Met hun zege verdienen ze in Huntington Beach een cheque van 20.000 dollar, omgerekend bijna 17.000 euro.
Brouwer en Meeuwsen hadden in de halve finales afgerekend met het sterke Letse koppel Aleksandrs Samoilovs/Janis Smedins: 17-21 21-18 15-10. Ze waren eerder in het toernooi tegen het Duitse duo Markus Böckermann/Lars Flüggen ontsnapt aan uitschakeling. De winnaars van het brons bij Rio 2016 trokken de beslissende derde set met 25-23 naar zich toe.

'Zwaar toernooi'

'Het was een zwaar toernooi, met negen wedstrijden in vier dagen', zei Brouwer. 'Gelukkig leek het alsof we vleugels hadden in de finale. Ik heb nu wel hulp nodig om op het podium te klimmen, want man, wat doen mijn benen pijn.'
Ik heb nu wel hulp nodig om op het podium te klimmen, want man, wat doen mijn benen pijn
Alexander Brouwer-Beachvolleyballer

LEES OOK: