'Brand mogelijk doodsteek voor beddenwinkel Noordwijk'

NOORDWIJK - De brand van vorige week zou wel eens de doodsteek kunnen zijn voor beddenwinkel Business Class in de Noordwijkse Hoofdstraat. Volgens de winkelier verkeert het pand in slechte staat. Daarom heeft hij aangifte gedaan tegen de eigenaar van het gebouw.

De slechte staat van het pand, zou volgens Michael Heinicke, woordvoerder van het bedrijf, de reden zijn dat de brand zich snel kon uitbreiden. De eigenaar van het pand was niet bereikbaar voor commentaar.

De felle brand veroorzaakte forse water- en rookschade in de bedrijfsruimte achter beddenwinkel Business Class. Ook moesten door de brand een restaurant en meerdere woningen worden ontruimd. Een nieuwe klap voor de beddenzaak, die begin januari last had van een groep stappers die de zaak binnendrong.

Niet verzekerd

De brand kan wel eens het einde betekenen voor het beddenfiliaal, zegt woordvoerder Michael Heinicke. 'Het pand was niet verzekerd, dus de voorraad die is verbrand en schade aan de winkel kunnen we nergens verhalen. De komende tijd moet blijken of dit de doodsteek is voor de winkel.'

Er is nog niemand opgepakt voor de brand van vorige week. De politie houdt er rekening mee dat het vuur in de beddenzaak mogelijk is aangestoken. De politie zoekt nog getuigen.

LEES OOK: 'Ik heb niet geslapen, van de schrik', bovenbuurman over brand Noordwijk

Meer over dit onderwerp:
BRAND NOORDWIJK BEDDENWINKEL HOOFDSTRAAT
Deel dit artikel: