Katwijk op pole-position voor kampioenschap na overwinning op Jong Sparta

Robbert Susan zetten met een assist en doelpunt Katwijk op kampioenskoers
Robbert Susan zetten met een assist en doelpunt Katwijk op kampioenskoers © Orange Pictures
DEN HAAG - Dankzij een 2-1 overwinning op Jong Sparta kan VV Katwijk komende zaterdag kampioen worden van de tweede divisie. Grote man aan de kant van de thuisploeg was Robbert Susan. De aanvoerder scoorde uit een penalty en gaf een slimme assist op Kilian Berkhout die daardoor de winnende treffer kon maken.
De eerste helft dicteerde Katwijk het spel. Het kon echter alleen uit een terecht gegeven penalty scoren. Ondertussen loerde Sparta op de counter omdat de thuisploeg veel ruimte achter de verdediging weggaf. Uit een van die counters troffen de Rotterdammers doel. De tweede helft drong Katwijk aan en twintig minuten voor tijd maakte Killian Berkhout op aangeven van Susan de bevrijdende 2-1.
Daarna nam de spanning bij de supporters van de lijstaanvoerder toe. Sparta kon echter geen vuist maken en Katwijk toonde de absolute wil om kampioen te worden. De ploeg van Jack van den Berg bleeft tot de negentigste minuut onverzettelijk en na het laatste fluitsignaal was de ontlading enorm bij de spelers en aanhang van Katwijk.
Kampioenswedstrijd
Het echte feest kunnen de supporters komende zaterdag bij TEC vieren. Als de ploeg daar wint en Kozakken Boys punten verspeelt tegen IJsselmeervogels is de titel een feit. Ook als de ploeg uit Werkendam verliest en Katwijk een punt meeneemt uit Tiel is de schaal voor de oranjehemden.
Scoreverloop VV Katwijk - Jong Sparta: 2-1 (1-1) 1-0 Susan, 1-1 Boukhari, 2-1 Berkhout