'Ze zijn echt van slag', burgemeester Krikke praat met omwonenden na steekpartij

Verdachte steekpartij op Johanna Westerdijkplein in Den Haag gearresteerd
Verdachte steekpartij op Johanna Westerdijkplein in Den Haag gearresteerd. © Regio15
DEN HAAG - Burgemeester Pauline Krikke heeft dinsdagavond een gesprek gehad met omwonenden van het Johanna Westerdijkplein waar Malek F. afgelopen weekend drie mensen neerstak. 'Veel omwonenden hebben vreselijke dingen gezien. Getuige zijn van dit soort gewelddadigheden in je eigen buurt komt hard aan, kan ik me goed voorstellen', vertelt Krikke.
Op de avond in de Haagse Hogeschool kwamen zo'n dertig mensen af. Bij de bijeenkomst waren ook agenten aanwezig die betrokken waren bij het incident van zaterdagmiddag. Voor wie wilde, was er steun van slachtofferhulp. 'Mensen zijn er echt door van slag, ze zochten elkaar op om ervaringen te delen. Ik vind het groots zoals sommigen zeer kordaat hebben gehandeld en slachtoffers te hulp zijn geschoten', zegt Krikke.
De bijeenkomst van dinsdagavond was volgens de burgemeester 'vooral bedoeld om naar elkaars verhalen te luisteren'. 'Ik hoop dat dit mensen enigszins helpt bij het verwerken van deze vreselijke gebeurtenis.'

Ziekenhuisbezoek

Maandag bezocht Krikke twee van de drie gewonden in het ziekenhuis. Het derde slachtoffer kon om medische redenen nog niet bezocht worden, hij zal later een bezoekje van de burgemeester krijgen.
LEES OOK: