Nieuws

Pegida wil varkens roosteren voor moskee tijdens ramadan

Demonstranten Pegida
Demonstranten Pegida © ANP
DEN HAAG - Als protest tegen de islam kondigt Pegida een barbecueprotest aan tijdens de islamitische vastenmaand, ramadan. De anti-islambeweging wil vanaf 4 juni, iedere dag bij een andere moskee een speenvarken op de barbecue leggen.
Iedereen die een bordje of bestek meeneemt kan mee-eten, schrijft de organisatie op de Facebookpagina. Ook wordt bezoekers gevraagd 'een goed anti-islamhumeur', mee te nemen.
Het barbecueprotest begint in Utrecht op 4 juni, bij de Ulu Camii Moskee. Op 6 juni willen de demonstranten de Goudse En-Nour moskee bezoeken. Op de 8ste staat de as-Soennah moskee in Den Haag op het programma.

Protest tegen Zwarte Piet

Pegida verwacht dat de demonstraties gewoon door kunnen gaan voor de deur van de moskeeën. 'Wanneer Anti Zwarte Pieten prominent mogen demonstreren tijdens de intocht, in Dokkum, moet een prominente plek voor de moskee tijdens de Ramadan ook mogelijk zijn', schrijven ze op hun Facebookpagina.
De gemeente Gouda laat weten dat ze op de hoogte zijn van de geplande demonstratie en met de aanvrager van de demonstratie in gesprek gaan. Ook de gemeente Den Haag weet van de actie. De gemeente zegt in gesprek te gaan met de organisatie over het hoe en wat van de aangekondigde actie.