Kiki Bertens verslaat wéér een wereldster: Maria Sharapova moet buigen in Madrid

Kiki Bertens aan service in Madrid.
Kiki Bertens aan service in Madrid. © ANP
WATERINGEN - Het is tennisster Kiki Bertens voor de tweede keer deze week gelukt om te winnen van een wereldtopper. In de kwartfinale van het WTA-toernooi in Madrid versloeg de 26-jarige Wateringse donderdag Maria Sharapova. Ze was in drie sets te sterk voor de Russische voormalig nummer één van de wereldranglijst: 4-6, 2-6, 6-3.
Na één set leek Bertens nog te moeten buigen voor haar tegenstander. Hoewel beide speelsters aan elkaar gewaagd waren, ging de setwinst naar Sharapova (31), winnares van vijf Grand Slam-toernooien en olympisch zilver.
Met bemoedigende woorden kreeg coach Raemon Sluiter zijn pupil weer op het goede spoor. Bertens herstelde zich knap en trok de tweede set naar zich toe. Na twee matchpoints in set drie greep ze de zege op het Spaanse gravel.

Stunt

In de achtste finale zorgde Bertens voor een stunt door Caroline Wozniacki te verslaan (6-2, 6-2). De nummer twee van de wereld uit Denemarken had geen schijn van kans tegen de mondiale nummer twintig.
De tennisster uit Wateringen heeft na een mindere start dit jaar het goede gevoel weer gevonden. Ze won het toernooi van Charleston vorige maand. In haar eerste partij op gravel in Stuttgart moest ze nog buigen voor Karolina Pliskova, maar in Madrid maakte ze deze week indruk door de Letse Anastasija Sevastova te verslaan en daarna Wozniacki.

Trots

'Ik ben best trots op mezelf', reageerde Bertens bij FOX Sports. 'Het was de eerste keer dat ik een set verloor, maar ik ben rustig gebleven. In het begin speelde ik ook niet het beste tennis.'
Voor Bertens was het de eerste keer dat ze tegen Sharapova speelde. 'Dat is lastig. Ik weet dat ze harde ballen slaat, maar ik heb geprobeerd om rally's te spelen. En dat is gelukt.'

Halve finale

Bertens treft in de halve finale Caroline Garcia. De Française versloeg de Spaanse Carla Suárez Navarro met 6-2, 6-3.
Tegen Garcia verwacht de Westlandse een vergelijkbare tegenstandster die hard serveert. 'Ik zal hetzelfde proberen te doen.'