Schip vaart tegen spoorbrug: geen treinen tussen Boskoop en Gouda

GOUDA - Een containerschip is zondagavond tegen een spoorbrug over de Gouwe gevaren. Het incident gebeurde rond 19.00 uur. Er zijn geen gewonden. De NS meldt dat als gevolg van het ongeluk tussen Boskoop en Gouda tot maandagavond 18.30 uur minder treinen kunnen rijden.

Hoe het schip tegen de brug kon varen is nog niet bekend. Het is nog onduidelijk hoeveel schade er precies aan de spoorbrug is. Volgens een woordvoerder van ProRail moet bij dit soort incidenten worden gecontroleerd of het spoor nog recht is. 'En dat duurt even.'

Monteurs hebben geconstateerd dat de brug flink beschadigd is. De brug is zelfs verschoven op de fundatie, zegt een medewerker van ProRail. Omdat er zondagavond helemaal geen treinverkeer mogelijk was, zette de NS stopbussen in tussen Gouda, Waddinxveen Triangel, Waddinxveen, Boskoop Snijdelwijk en Boskoop.

UPDATE 06.00 uur: Door de beschadigde spoorbrug is er tot zeker maandagavond slechts beperkt treinverkeer mogelijk. De NS adviseert reizigers om een reisplanner te raadplegen voor een actueel reisadvies.


Meer over dit onderwerp:
SPOORBRUG NS TREINEN
Deel dit artikel: