Hogere beloning voor gouden tip over zwanenmoord in Zuiderpark

Een van de zwanennesten in het Zuiderpark.
Een van de zwanennesten in het Zuiderpark. © Politie
DEN HAAG - Meer mensen loven geld uit om de daders op te sporen die vier zwanen de nek hebben omgedraaid. Zondag maakte Hagenaar John van Zweden al bekend dat hij 1000 euro uitlooft voor de gouden tip. Zijn initiatief wordt nu gevolgd.
Afgelopen weekend meldde de Haagse politie dat in het Zuiderpark de afgelopen weken vier dode zwanen waren gevonden. Hun nek was omgedraaid. Er waren ook in verschillende nesten eieren vertrapt.
Maandag kreeg Omroep West bericht van een betrokken lezer uit Rotterdam die de beloning met duizend euro wil verhogen. Hij vindt het zo belangrijk dat de daders worden gevonden dat hij bereid is het tipgeld te verhogen.

Behangkoning looft geld uit

Eerder had onder anderen 'de Haagse behangkoning' en Groep de Mos-donateur John van Zweden tipgeld beloofd. Daar sloten enkele Hagenaars zich bij aan, zodat de beloning groeide tot zo'n duizend euro. Tekst loopt door na tweet.

Van Zweden betwijfelt of een hogere beloning een oplossing dichterbij brengt. 'Het beste zou zijn om een groep vrijwilligers te laten surveilleren in het Zuiderpark. Dan verklein je de kans dat zoiets vreselijks opnieuw gebeurt. Het is belangrijk dat die mafkikkers die dit op hun geweten hebben opgepakt worden.'

Tipgeld

Volgens de politie leidt het onderzoek vooralsnog niet tot het aanhouden van de dader. Volgens een woordvoerder is het niet gebruikelijk dat er geld wordt geboden vanuit het publiek. Als er tipgeld wordt uitgeloofd, dan gaat dat normaal gesproken via het Openbaar Ministerie (OM).